Beter voorkomen dan vóór komen

Ondernemingsrecht

Elke ondernemer heeft te maken met ondernemingsrecht. Zonder dat u daarbij stilstaat, verricht u dagelijks juridische handelingen. Voortdurend gaat u overeenkomsten aan of doet u toezeggingen, die juridische gevolgen hebben. Alle overeenkomsten die u tekent en alle handelingen, in juridische zin, die u verricht, hebben gevolgen voor u en uw onderneming.

Binnen het ondernemingsrecht zijn vele onderwerpen te onderscheiden. Dat begint met de juridische structuur van de onderneming, het kiezen van de rechtsvorm zoals een eenmanszaak, vennootschap onder firma, besloten vennootschap of welke andere vorm dan ook. Maar ook de vestigingsplaats van uw onderneming brengt juridische gevolgen met zich mee. Gaat u een pand huren of kopen? Hoe staat het met de bestemming die op de grond of het pand ligt?

Daarnaast sluit u waarschijnlijk overeenkomsten met bijvoorbeeld leveranciers, afnemers en/of distributeurs. Indien u personeel in dienst hebt, sluit u een arbeidsovereenkomst of stelt u arbeidsvoorwaarden op. Maar ook: hoe beschermt u uw handelsnaam of uw merknaam? Wat voor eisen gelden er voor financiële verslaggeving? En mogelijk draagt u uw onderneming binnenkort over of wenst u deze te beëindigen.

Allemaal onderwerpen waar ondernemingsrecht om de hoek komt kijken en een adequaat juridisch advies onontbeerlijk is. Want... voorkomen is beter dan vóór komen!

> terug
Juridisch Adviesbureau Blom is uw partner in ondernemingsrecht